Brief aan mijn jongere ik

Auteur: Cor Woolthuis

Als ik een brief zou schrijven aan mijn jongere ik dan zou ik het vol zetten met waarschuwingen en dringende adviezen.

Niet verdrietig of boos worden dat je ouders je hebben laten vallen toen je 13 was. Dat gaat goed komen! Je krijgt daar weer nieuwe mogelijkheden voor in de plaats! Want als ze je thuis hadden laten wonen zou dat niet goed voor je zijn geweest!

Irma dan. Ja, dat ze het uitmaakte was ook erg, klopt. Maar als we het daar over hebben zijn er nog wel ergere dingen hoor, wat dacht je van Antoinette? Of die ene uit Haarlem, God, ik ben haar naam kwijt…Van die zogenaamde emotionele rampen ga je niet slechter van worden. Ja, het gaat even pijn doen, that’s it. Zoals onze (?!) moeder zou zeggen: niet aanstellen, word je hard van. Leuk mens was dat.

Trouwen met Marianne. Niet doen. Ook niet mee gaan samenwonen trouwens. Uit de buurt blijven. Daar word je nou wel slechter van. Dat was geen tip, maar een ernstige waarschuwing.

O, en nou we het toch over Marianne hebben: gebruik voorbehoedsmiddelen. Meer zeg ik niet.

Die studie dan. Nou ja, je voelt hem al aankomen: die moet je afmaken. Echt wel. Al was het alleen maar om te voorkomen dat je daar tot in lengte van dagen spijt gaat krijgen van je niet afgemaakte studie.

Die rockband! Lekker met die basgitaar te keer gaan. Dat is nou eens een keer een goeie keus geweest. Lang leve de Rock & Roll. Met hoofdletters, ja. Gewoon mee doorgaan. Doe je veel mensen plezier mee toch.

Reizen. Kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Liftend, vliegtuig, met de fiets, maakt niet uit, want op een gegeven moment kom je vast te zitten op dat kantoor en dan gaat het niet meer.

Mocht je nou een vriendin tegen komen die Donny heet: ALLES voor laten vallen! Dat is d’r! Niet verder zoeken, want beter als haar kom je zeker niet tegen! Desnoods ontvoeren! Je leven gaat allen maar beter worden daarna!

Ach, en voor de rest moet je het toch allemaal zelf ervaren hoor. Als je maar een paar dingen onthoudt: blijf optimistisch, hou van mensen en blijf nieuwsgierig. Het komt echt goed.

1 gedachte over “Brief aan mijn jongere ik”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven