Auteur: Nicole Dijk

Lieve ik,

Wat zit je daar mooi te spelen. Wat springt je haar grappig. Wat ben je lief. Wat een fantasie heb je.
Wat zit je daar mooi te spelen. En wat ga je nog veel meemaken.

Wat als ik je nu al vertel, dat de wereld niet zo veilig is als je nu denkt. Dat er verdriet is en pijn en dat ook jij dat gaat voelen. Dat je gekwetst gaat worden. Dat je zonder knuffel moet gaan leren slapen. Dat je je beste vriendinnetje van nu later nooit meer gaat zien. Dat er een dag komt dat je ‘thuis’ niet meer bij papa en mama is.

Wat als ik je vertel, dat niet al je dromen zullen uitkomen. Dat niet iedereen je aardig vindt en jij hun ook niet. Dat je kritiek gaat krijgen. Dat je je onzeker gaat voelen. Dat je verkeerde keuzes gaat maken. Dat mensen van wie je houdt, je zullen verlaten. Dat je jezelf ook kwijt gaat raken.

Wat zit je daar mooi te spelen. Wat stralen je ogen. Wat heb je een heerlijke chocolade snor. Wat praat je veel.

Wat zit je daar mooi te spelen. En wat ga je nog veel meemaken.

Wat als ik je nu al vertel, dat je veel liefde gaat voelen in je leven. Dat je sterker bent dan je denkt. Dat je groter gaat groeien dan je oudste zus. Dat je meer make-up dan mama gaat dragen. Dat je vrienden voor het leven gaat maken. Dat je een ‘thuis’ kan creëren aan de andere kant van de wereld.

Wat als ik je vertel, dat je ontzettend veel kansen gaat krijgen. Dat er personen op je pad komen die ervoor zorgen dat je boven jezelf uitstijgt. Dat je bewonderd gaat worden. Dat je leert staan op eigen benen. Dat je bergen over zult gaan. Dat je alleen kan zijn. Dat je jezelf continu opnieuw blijft ontdekken.

Wat zit je daar mooi te spelen. Wat weet je goed wat je wilt. Wat ben je onbevangen. Wat ben je wijs.

Wat zou ik je graag willen vertellen, dat je altijd zo moet blijven. Dat je zo ontzettend goed bent zoals je bent. Dat je niet perfect hoeft te zijn. Dat je fouten mag maken. Dat je verwonderd moet blijven over de wereld. Dat je boos mag worden. Dat je sorry moet zeggen.

Wat zou ik je graag willen vertellen, dat je nooit moet stoppen met fantaseren. Dat je mag huilen. Dat je onbedaarlijk kan blijven lachen. Dat niet in elk donker steegje een enge man staat, maar toch wel in een paar. Dat je vragen mag stellen. Dat je kan vertrouwen op jezelf. Dat je mag houden van jezelf.

Wat zit je daar mooi te spelen….en wat ben ik blij om jou te zijn.

 

Liefs van mij

5 gedachten over “Wat als ik je vertel”

  1. Prachtige toon. Zo licht, zo vriendelijk, zo liefdevol. Door de keuze voor een Je-verteller en de herhaling van ‘Wat zit je daar mooi te spelen’ keren we steeds terug naar het kind. De wending halverwege de brief van nare dingen die in het verschiet liggen naar positieve ervaringen vind ik ook goed.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven